كتابة النص: الأستاذ الدكتور يوسف أبو العدوس - جامعة جرش قراءة النص: الدكتور أحمد أبو دلو - جامعة اليرموك مونتاج وإخراج : الدكتور محمد أبوشقير، حمزة الناطور، علي ميّاس تصوير : الأستاذ أحمد الصمادي الإشراف العام: الأستاذ الدكتور يوسف أبو العدوس
فيديو بمناسبة الإسراء والمعراج - إحتفال كلية الشريعة بجامعة جرش 2019 - 1440
فيديو بمناسبة ذكرى المولد النبوي الشريف- مونتاج وإخراج الدكتور محمد أبوشقير- كلية تكنولوجيا المعلومات
التميز في مجالات التعليم والبحث العلمي، وخدمة المجتمع، والارتقاء لمصاف الجامعات المرموقة محليا واقليميا وعالميا.
المساهمة في بناء مجتمع المعرفة وتطوره من خلال إيجاد بيئة جامعية، وشراكة مجتمعية محفزة للابداع، وحرية الفكر والتعبير، ومواكبة التطورات التقنية في مجال التعليم، ومن ثم رفد المجتمع بما يحتاجه من موارد بشرية مؤهلة وملائمة لاحتياجات سوق العمل.
تلتزم الجامعة بترسيخ القيم الجوهرية التالية: الإلتزام الإجتماعي والأخلاقي، الإنتماء،العدالة والمساواة، الإبداع، الجودة والتميّز، الشفافية والمحاسبة، الحرية المنظبطة والمستقبلية.
I am the Jordanian citizen Hani Hamad. I earned the Ph.D degree in Community Nutrition (Human Nutrition) from the University of Putra, Malaysia (UPM), the M.Sc degree in Nutrition and Food Science /Nutritional Science from the University of Jordan, and the B.Sc degree in Agricultural Sciences / Nutrition and Food Technology from Jordan University of Science and Technology (J.U.S.T). I have related experience as I am currently an assistant professor in the Faculty of Agriculture at Jerash University. During the period from Oct/2012 – till now, I was involved in instructing a number of courses in the Department of Food Science and Nutrition, including Fundamentals of Human Nutrition (Principles of Nutrition and Food Science), Human Nutrition, Nutritional Assessment, Nutrition Through the Life Cycle, Community Nutrition, Nutrition Education and Extension (Nutrition counseling), Clinical Nutrition (Faculty of Nursing), and Food in Our Life (University Elective Course).
دكتوراه تغذية المجتمع من قسم التغذية والحميات في كلية الطب وعلوم الصحة - جامعة بوترا الماليزية
ماجستير علم التغذية من قسم التغذية والتصنيع الغذائي في كلية الزراعة - الجامعة الأردنية
بكالوريوس العلوم الزراعية تخصص التغذية وتكنولوجيا الغذاء في كلية الزراعة- جامعة العلوم والتكنولوجيا الأردنية
October /2012 – till now: Assistant Professor at Department of Food Science and Nutrition / Faculty of Agriculture Jerash University, Jerash, Jordan
Feb/2012–June/2012: Part-time Lecturer at Department of Food Technology, TOLEDO University College, Al-Balqa Applied University Irbid, Jordan.
Apr/2005 – Feb/2007: Research Assistant at Department of Nutrition and Dietetics, Faculty of Medicine and Health Sciences, University of Putra, Malaysia, Malaysia.
Dec/2003 -- Apr/2004:Nutritionist: six-month training as program organized by the Nutrition and Health Education Clinic and Department of Nutrition /Islamic Hospital, Amman, Jordan.
Sep/2001--Sep/2002: Graduate Research Assistant at Department of Nutrition and Food Technology, Faculty of Agriculture, University of Jordan.
Mar/1999 -- Dec/1999: Production engineer and quality control manager at Mafraq Food Industries Company (MAFICO), in training program organized by Agriculture Engineers Association (Jordan)
10/2012 – حتى الآن :
أستاذ مساعد
قسم علم الغذاء والتغذية - جامعة جرش
جرش – الأردن
2/2012 – 6/2012 :
محاضر غير متفرغ
كلية توليدو الأهلية/ جامعة البلقاء التطبيقية
اربد – الأردن
4/2005- 2/2007 :
مساعد بحث وتدريس
قسم التغذية والحميات - جامعة بترا الماليزية
ماليزيا
12/2003- 4/2004 :
أخصائي تغذية- قسم التغذية وعيادة التثقيف التغذوي-المستشفى الإسلامي ، عمان – الأردن
9/2001- 9/2002 : مساعد بحث وتدريس- قسم التغذية والتصنيع الغذائي ،
كلية الزراعة - الجامعة الأردنية
3/1999- 12/ 1999: مهندس انتاج وجودة – شركة المفرق للصناعات الغذائية (مافيكو)
Skills:المهارات:
Language skills
(Arabic, English, excellent)
المهارات اللغوية
(العربية والانجليزية ، ممتاز)
Computer skills
(comprehensive course)
مهارات الحاسوب
(الدورة الشاملة)
Article title
Journal name, volume & issue
Journal indexing
Effect of Ozonation on Cypermethrin and Chloropyrifos Pesticides Residues Degradation in Tomato Fruits
Fresenius Environmental Bulletin, 27(10),6628-6633
ISI Thomson Reuters
Scopus
Obesity and Related Factors among Jerash University Population
Journal of Health, Medicine and Nursing, Vol.35; 106-111
EBSCO (U.S.), Index Copernicus (Poland), Ulrich's Periodicals Directory (ProQuest, U.S.), JournalTOCS (UK), PKP Open Archives Harvester (Canada), Bielefeld Academic Search Engine (Germany), Elektronische Zeitschriftenbibliothek EZB (Germany), SCI-Edge (U.S.), Open J-Gate (India), OCLC WorldCat (United States), Universe Digtial Library (Malaysia), NewJour (Georgetown University Library, U.S.), Google Scholar
Prevalence of Obesity and Perceptions of Body Weight among University Students: Evidence from Jordan
Journal of Health, Medicine and Nursing, Vol.34; 37-39
Meeting Dietary Food Groups Serving’s Requirements of Food Guide Pyramid among Jordanian University Students
Journal of Medicine, Physiology and Biophysics, Vol.29; 1-4
Dietary and Lifestyle Behaviors of the University Students Living Away from Their Home: A Cross-Sectional Study
Research on Humanities and Social Sciences, Vol.7, No.2; 28-32
Prevalence of Obesity among Jordanian School-aged Adolescentsin Greater Amman
Journal of Health, Medicine and Nursing, Vol.33; 91-96
Chlorophyll color retention in green pepper preserved in natural lemon juice
Journal of Food Processing and Preservation, 41: 1745-4549
Comparison Between the Effects of Different Sources of Dietary Fiber on Blood Lipid Profile in Rats.
Journal of Biology, Agriculture and Healthcare, Vol.6, No.12;70-77
Metabolic syndrome (MS): definition, classification and potential associated factors.
International Journal of Health Sciences & Research (IJHSR), Vol.6, No.6;360-369
Index Copernicus,Google Scholar,Google Search,GenamicsCiteSeer ,Open Science Directory ,Index Research International (INREIN) ,AGORA ,BOAI,Index Scholar ,JournalIndex,eJManager,Scirus (Elsevier) ,SOROS,BASESearchEngine,Findejournal ,NEWJOUR,OpenJ-Gate,ICMJE,WorldCat,AcademicKeys,Docstoc ,CiteFactor ,ResearchBib,getCITED,Ulrich’s internationaldirectory,University of the West Library ,Other databases.
Nutritional and Health Outcomes of Household Food Insecurity (HFIS).
Journal of Biology, Agriculture and Healthcare, Vol.6, No.4;147-157
Household Food Insecurity (HFIS): Definitions, Measurements, Socio-Demographic and Economic Aspects.
Journal of Natural Sciences Research, Vol.6, No.2;63-75
Effect of Birhi Variety of Date Palm Fruits, (Phoenix dactylifera L.) at the Tamr Stage on Serum Glucose Levels in Streptozotocin-Induced Diabetic Rats
Journal of Agricultural Science, Vol. 8, No. 1; 110-118
AGRICOLA, AGRIS, CAB Abstracts, CrossRef, EBSCOhost, Genamics JournalSeek, Google Scholar, IndexCopernicus, JournalTOCs, LOCKSS, Open J-Gate, PKP Open Archives Harvester, ProQuest, SHERPA/RoMEO, Standard Periodical Directory, Ulrich's, Universe Digital Library, WorldCat
Effect of Soaking and Fermentation of Wheat Bran on Weight Gain, Accumulative Food Intake and Food Efficiency Ratio in Rats.
Journal of Agricultural Science, Vol. 7, No. 11; 200-207
Relationship between Birth Weight and Body Growth of Awassi Lambs during Early Weaning
Journal of Biology, Agriculture and Healthcare, Vol.5, No.24; 95-99
“Alzheimer disease & genetics: A mini review”
International Journal of Current Research, Vol.7, No.11; 23067-23073
Pubmed, National Library of Medicine Ulrich's Periodicals Directory (ProQuest, U.S.)….., etc
The effect of different processing treatments of wheat bran on serum lipids and lipoproteins in Sprague-Dawley rat
Arab Journal for Food and Nutrition, 6(12), 6-16
-
22-24/03/2017 The Sixth International Medical Conference of the Jordanian Medical Association, Irbid, Jordan. Assessment of Healthy Dietary Behaviors of School Children and Adolescents in Rural Areas: A Nutritional Survey (Speaker)
24-26/06/2014 The first Agricultural Scientific Conference of the Faculty of Agriculture “Agricultural production in the Arab world between reality and ambition”. Held at Faculty of Agriculture, Jerash University, Jerash, Jordan. (Speaker).
16-17/11/2011 Functional Foods Conference: Nutritional and Health Implications. Held at Faculty of Medicine and Health Sciences, University of Putra, Malaysia (UPM), Malaysia.(Poster Presentation).
24-25/03/2011 Nutrition Society of Malaysia (NSM)-26thScientific Conference. Held at CrownePlazaMutiara Hotel, Kuala Lumpur, Malaysia. (Participant)
25-26/03/2010 Nutrition Society of Malaysia (NSM)-25thScientific Conference. Held at CrownePlazaMutiara Hotel, Kuala Lumpur, Malaysia. (Participant)
27-28/03/2008 Nutrition Society of Malaysia (NSM)-23th Scientific Conference. Held at CrownePlazaMutiara Hotel, Kuala Lumpur, Malaysia. (Participant)
جامعة جرش
كلية الزراعة
قسم علم الغذاء والتغذية
المواد والساعات المكتبية لعضو هيئة التدريس
د. هاني حمد
اسم عضو هيئة التدريس
الخوارزمي
المبنى
422
رقم المكتب
المبنى ورقم القاعة
الوقت
اليوم
المادة
المواد التي يدرسها
خ 207
11:00-12:30
ح ث
الإرشاد والتثقيف التغذوي
خ 401
14:00-15:30
المعالجة بالغذاء (1)
خ 315
9:30-11:00
ن ر
مبادئ علم التغذية
خ 105
12:30-14:00
تغذية الإنسان
الساعات
الساعات المكتبية
إلى
من
13:30 ظهرا
12:30 ظهرا
أحد ، ثلاثاء
12:00 ظهرا
11:00 صباحا
اثنين ، أربعاء
التوقيع
د.هاني حمد
عضو هيئة التدريس
د. محمد الطراونة
مشرف مكتب الجودة في الكلية
رئيس القسم
أ.د. معتصم المساد
عميد الكلية
All Rights Reseved © 2022 - Developed by: Prof. Mohammed M. Abu Shquier Editor: Ali Mayyas